luni, aprilie 14

U Craiova - Otelul 1-1

Copie la indigo

Deşi au luptat mult, Andrei Prepeliţă (stânga) şi tinerii săi colegi n-au reuşit să câştige nici ieri pe teren propriu

Deşi au luptat mult, Andrei Prepeliţă (stânga) şi tinerii săi colegi n-au reuşit să câştige nici ieri pe teren propriu

Craiova şi Oţelul sunt, probabil, cele mai imprevizibile echipe din Liga I, cu urcuşuri şi coborâşuri spectaculoase. Decimate de absenţe, cele două formaţii s-au străduit ieri să prindă una din zilele lor bune.

Meciul a semănat în prima repriză cu unul de box, în care pugiliştii au lovit pe rând, până la epuizare. Tonul l-au dat oltenii, care au lovit bara în minutul 6 prin Dina, iar trei minute mai târziu şutul lui Gângioveanu din unghi nu a prins cadrul porţii.

Oţelul s-a clătinat, dar a ieşit din corzi şi a punctat la primul atac: Jula a scăpat de Stoica lângă fanionul de la corner, a centrat la colţul lung, şi Paraschiv, nemarcat, a înscris cu capul. Dar Craiova e un bun încasator, pe Napoli l-a învăţat să nu mai cadă de la primul pumn.

Gazdele au ridicat garda şi au rezistat la şuturile periculoase ale lui Paraschiv (28) şi Stan (37), graţie reflexelor excelente ale debutantului Silviu Lung junior. Şi când toată lumea aştepta pauza, Dina a egalat printr-o execuţie spectaculoasă cu capul, după o centrare a lui Gângioveanu.

Cătălin Crăciun, debutant la 16 ani

Accidentarea lui Dina însă a retezat atacul gazdelor. Napoli a fost forţat să facă trei schimbări pentru a-şi reaşeza echipa pe teren, terminând jocul cu un fot-balist de 16 ani ca vârf, Cătălin Crăciun.

Ştiinţa a dominat autoritar repriza secundă, iar în ultimele 10 minute atacurile s-au transformat în asediu la poarta lui Kolev. Dar Galaţiul, o echipă masivă, a stat bine în ghete, respingând meticulos loviturile din toate poziţiile încercate de un adversar tenace, dar ineficient în careul advers.

Niciun comentariu: