sâmbătă, martie 29

Verdict: Rapid-Steaua 0-3

Verdictul s-a dat astă-noapte, la ora 1:39: giuleştenii pierd meciul la “masa verde”, sînt penalizaţi cu 53.500 RON şi vor juca două partide cu porţile închise, iar Lovin va fi suspendat 4 etape

Steaua a cîştigat derbyul la “masa verde”! Asta a decis Comisia de Disciplină la capătul a aproape 9 ore de discuţii. Verdictul s-a dat astă-noapte, la 1:39. Enunţat de preşedintele Daniel Cernat, el a sunat aşa: Rapid pierde prin forfait, e obligată să joace două meciuri acasă fără spectatori şi să achite o amendă de 53.500 RON. Stelistul Lovin e suspendat 4 etape şi amendat cu 6.500 RON pentru că a făcut presiuni asupra lui Deaconu să întrerupă partida de joia trecută.

Şedinţa Comisiei de Disciplină a prelungit ore în şir suspansul. A început vineri şi s-a terminat azi.

Start la ora 17:00
S-a început cu discutarea a 3 excepţii de regulament invocate de avocaţii Rapidului. Toate au fost respinse de membrii comisiei.

Săpunaru aproape de leşin
Abia la ora 19:36 s-a trecut la judecarea propriu-zisă a cazului. Copos a plecat după o jumătate de ceas, apoi a început audierea celor implicaţi. Primul, Săpunaru. Era răcit, avea frisoane şi a cerut să plece repede: “Vă rog, nu mai rezist, abia mai stau în picioare”. A urmat Lovin. “Sînt mort de foame”, a zis la ieşire. Apoi fost chemat şi observatorul de joc, Valentin Alexandru, să dea explicaţii, urmat de arbitri.

Manea dat afară
Atmosfera s-a tensionat cu timpul. Argăseală se certa cu Zotta, avocaţii ţipau încrucişat, Nae Maneastrecura ironii printre acuze. “Domnule Manea, de-ajuns! Ieşiţi din sală!”, a strigat la un moment dat Daniel Cernat, şeful Comisiei, agasat de tonul rapidistului. Manea a stat cîteva minute pe hol, s-a calmat şi a intrat din nou în sală.

Pizza pentru comisie

Înăuntru ajunseseră şi cîteva porţii de pizza, comandate de judecătorii înfometaţi, iar preşedintele Daniel Cernat a cerut să iasă de două-trei ori din sală. “Trebuie să mă recreez. Să nu lăsaţi ziariştii să intre pe holul Ligii, că nu vreau să intru în contact cu ei”, le-a transmisel bodyguarzilor LPF.

Urmează apelul Rapidului

Puţin după miezul nopţii, în sală au rămas doar membrii Comisiei. “Am încredere într-un verdict favorabil nouă. Cred că mai durează două-
trei ore”, a anunţat Zotta la ieşire. Era ora 0:14! Abia după o oră şi jumătate s-a dat verdictul. Argăseală l-a ascultat printre ziarişti (foto), cu un zîmbet în colţul gurii. Însă scandalul nu s-a terminat. Urmează apelul Rapidului.

"A fost o şedinţă solicitantă, merita să fie publică. Nu au existat presiuni asupra comisiei, ci doar presiunea publică. Ea a fost resimţită de fiecare dintre noi"
Daniel Cernat, preşedinte Comisia de Disciplină


Lovin stă 6 etape

Stelistul Florin Lovin, despre care Deaconu a scris în raport că "a făcut presiuni asupra mea să întrerup meciul", a primit 4 etape suspendare după derby, cărora li se adaugă alte două runde după faultul violent comis asupra lui Mihuţ în meciul cu UTA. Lovin va sta pe bară următoarele 6 meciuri (FC Vaslui, Dacia Mioveni, Gloria Bistriţa, U Cluj, Oţelul şi Poli Timişoara) şi va reveni pe gazon abia pe 26 aprilie, în etapa a 31-a, cînd Steaua va evolua la Craiova.


Porţi închise cu Ceahlăul şi Poli Iaşi
Rapid va juca în această seară, contra Ceahlăului, primul din cele două meciuri pe care le are de disputat cu porţile închise, următorul urmînd a fi cu Poli Iaşi. Giuleştenii vor evolua din nou pe teren propriu, cu public, pe 19 aprilie, în partida cu Pandurii. Alb-vişiniii nu pot contesta această sancţiune, ci doar pierderea derbyului la "masa verde".


Săpunaru a scăpat
Membrii Comisiei l-au iertat pe Cristian Săpunaru. Fundaşul dreapta al Rapidului, autorul golului cu care giuleştenii conduceau cu 1-0 în momentul în care arbitrul a pus capăt meciului, a ajuns la judecată după ce arbitrul Deaconu a scris în raport că "Săpunaru m-a bruscat după ce am decis întreruperea jocului".

N-au voie să ceară bani

"Dacă pierdem, vom cere daune de 20 de milioane de euro!", anunţase Copos zilele trecute. Potrivit regulamentelor FIFA, Deaconu nu poate fi tras la răspundere pentru pierderile financiare invocate de Copos. "Arbitrul nu poate fi făcut răspunzător pentru nici un prejudiciu cauzat unei persoane fizice, unui club, prejudiciu care poate fi atribuit unei decizii luate în conformitate cu Legile Jocului", se scrie în regulament, care aminteşte printre situaţiile specifice şi "decizia de a opri jocul definitiv".

“A fost o şedinţăsolicitantă, merita săfie publică. Nu auexistat presiuniasupra comisiei, cidoar presiune
publică. Ea a fostresimţită de fiecaredintre noi”

DANIEL CERNAT, preşedinteComisia de Disciplină

“Bănuiesc că aceastădecizie ar putea săfie primul pas cătrestoparea violenţei pestadioane. Nu netemem de apelul Rapidului, noi nu vom ataca suspendarea lui Lovin”
VALERIU ARGĂSEALĂ, preşedinte Steaua

Niciun comentariu: